Restauracja - u Batorego

Połączenie tradycji z nowoczesnością, stylowe i ciepłe wnętrze, pyszne domowe jedzenie - oto krótki opis naszej restauracji. Żebra z barbecue, pierogi, placek ziemniaczany, złocisty schabowy, golonka na kapuście, strudel z jabłkami, własne lody piernikowe czy nieco lżej - zielone sałaty z różnorodnymi dodatkami, tatar z łososia, przepiórka faszerowana mięsem z bażanta... to tylko niektóre z przysmaków, którymi się można u nas zachwycić. Menu jest tak skomponowane, by każdy znalazł coś dla siebie. Dzięki sprawdzonym, domowym recepturom oraz wykorzystaniu wyłącznie świeżych produktów nasza kuchnia zachwyci każdego niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Codziennie nowe potrawy starannie przygotowywane według tradycyjnych receptur i z użyciem najwyższej jakości składników to gwarancja niezapomnianych chwil

Przekąski zimne

19 zł

Tatar wołowy

Tatar wołowy z cebulką, siekanym ogórkiem kwaszonym i marynowaną pieczarką

28 zł

Deska pieczonych mięs i pasztetów

z chrzanem, żurawiną i piklami oraz domowym smalcem

22 zł

Tatar z łososia wędzonego

z sosem jogurtowo-szczypiorkowym

Przekąski gorące

12 zł

Placki ziemniaczane

z sosem pieczarkowo-porowym - 4szt.

18 zł

Wątróbki drobiowe

duszone z cebulą i jabłkami w majeranku

33 zł

Przepiórka

faszerowana mięsem z bażanta i kaszą gryczaną w sosie demi-glace z zielonymi sałatami

Sałatki

22 zł

Sałatka cezar

z grillowaną piersią kurczaka, chrupiącym boczkiem z sosem z anchois i grzankami

25 zł

Zielone sałaty

z gorącymi kawałkami wołowiny, z pieczarkami, sosem musztardowo-miodowym, płatkami z parmezanu i grzankami

26 zł

Mix sałat

z gruszką, brzoskwinią, serem pleśniowym, pomidorkami cherry i orzechami włoskimi glazurowanymi na miodzie

25 zł

Kapelusz z ciasta ziołowego

pełen sałat z sosem winegret, mielonego mięsa przyprawionego na ostro, z salsą z pomidora

Zupy

8 zł

Rosół z makaronem

tradycyjny rosół z makaronem, warzywami i natką pietruszki

12 zł

Wołowe flaki staropolskie

12 zł

Żurek z kiełbasą i jajkiem

na własnym, domowym zakwasie 

12 zł

Zupa gulaszowa

z warzywami

Pierogi

18 zł

Pierogi z kaszą gryczaną, białym serem, boczkiem i okrasą

6szt

18 zł

Pierogi ruskie

podawane z kwaśną śmietaną i okrasą - 6szt.

18 zł

Pierogi z mięsem i okrasą

6szt.

18 zł

Pierogi z kapustą, grzybami i okrasą

6szt.

20 zł

Mix pierogów

z mięsem, kapustą, z kaszą, ruskie -  8szt.

18 zł

Pierogi z białym serem i słodką śmietaną

6szt.

Kluski Szpecle

18 zł

Tradycyjne mączne kluski

szpecle z pieczarkami, cukinią i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym

Dania główne

35 zł

Żeberka w sosie barbecue

na kapuście zasmażanej z zieloną soczewicą

35 zł

Golonka wieprzowa

gotowana lub pieczona z kapustą, chrzanem, musztardą i ziemniaczanymi wedgetsami

25 zł

Placek ziemniaczany

z gulaszem i kwaśną śmietaną podawany z sałatką z kwaszonych ogórków i cebuli

43 zł

Pół kaczki pieczonej z jabłkami

w sosie pomarańczowo-żurawinowym podawanej z mącznymi szpaeclami smażonymi na maśle i buraczkami

46 zł

Stek z polędwicy wołowej

w sosie demi-glace z czerwonym winem podawany z ziemniaczanymi wedgetsami i warzywami grillowanymi

25 zł

Grillowana pierś z kurczaka

w sosie z suszonych pomidorów na kaszy jaglanej z marchewką glazurowaną na miodzie

26 zł

Karkówka wieprzowa

w sosie pieczarkowym z kapustą zasmażaną i talarkami ziemniaczanymi

26 zł

Kotlet schabowy

z duszoną cebulą i pomidorami w śmietanie i frytkami

32 zł

Stek z łososia

na warzywach duszonych w śmietanie z ziołami podawany z mącznymi spaetzlami smażonymi na maśle

Desery

14 zł

Strudel jabłkowy

podawany na gorąco z sosem waniliowym i gałką lodów

16 zł

Fondant z gorącą czekoladą

skropiony sosem malinowym i gałką lodów

16 zł

Lody piernikowe

pod karmelową kopułką z gorącym sosem wiśniowym

13 zł

Lody waniliowe

z gorącym musem malinowym i bitą śmietaną

Hotel Batory***
ul. Stefana Batorego 9
05-240 Tłuszcz k/Warszawy


poczta@batoryhotel.pl
+48 605 158 158

 

Anna Kałuska
Specjalista ds. Sprzedaży


a.kaluska@batoryhotel.pl
+48 605 159 159

 

Tomasz Suchenek
Manager ds. Gastronomii



t.suchenek@batoryhotel.pl
+48 605 157 157

Jacek Suchenek
Dyrektor Generalny COMPLEX


j.suchenek@batoryhotel.pl
+48 29 757 24 26